124831
13:43 31.082023

Мешканець Київщини із ножем напав на закарпатця, бо той його випадково зачепив плечем

Події 2085

Часом конфлікти виникають практично на порожньому місці. І сварок, і сутичок можна було б легко уникнути, якби в критичні хвилини люди вмикали здоровий глузд і якби все відбувалося без впливу «зеленого змія», який затуманює свідомість.

На жаль, напідпитку контролювати емоції вдається далеко не всім. Ось так і виникають страшні «розбірки» з поножовиною як між родичами, знайомими, друзями, сусідами, так і між практично ніколи не знайомими раніше людьми. І добре, коли фінал не надто трагічний.

Тож що трапилося на Рахівщині між мешканцем Київщини та місцевим жителем? Через що почалася і чим закінчилася бійка? Який вирок виніс суд? Про це – у матеріалі «Карпатського об’єктива».

Встромив ножа у хлопця і втік до Києва

Подія трапилася 19 серпня минулого року у смт. Ясіня. Утім після скоєння злочину винуватець швиденько накивав п’ятами і протягом певного часу «засів на дно», ховаючись від поліції, бо знав, що перебуває у розшуку. На щастя, його вдалося знайти і притягнути до відповідальності. Тож суд у справі відбувався буквально нещодавно.

25-річний Юрій (імена дійових осіб із етичних міркувань замінено) із Київщини встромив у той літній вечір свого кишенькового ножа, який завжди носив із собою, у живіт 20-річного закарпатця Івана, із яким раніше навіть знайомим не був. Аби уникнути відповідальності, молодик квапливо виїхав до столиці. Саме там його згодом і затримали.

Раніше Юрій уже мав судимість. Встиг уже й одружитися, і стати батьком, і розлучитися. Чоловік ніде не працював і спокійнісінько минуле літо безтурботно проводив собі на Закарпатті.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, «19.08.2022 близько 18:00 год, перебуваючи на автомобільному мості по вул. Миру, у смт Ясіня, Рахівського району, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, під час словесної суперечки з потерпілим, діючи умисно, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та їх наслідки, з метою заподіяння тілесних ушкоджень», Юрій завдав Івану «один удар кишеньковим розкладним ножем у ділянку живота, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді проникаючого колото-різаного поранення черевної порожнини з пошкодженням товстого кишківника, гемопериторіуму, які являли собою небезпеку для життя в момент заподіяння та відносяться до тяжких тілесних ушкоджень».

На щастя, рана виявилася не дуже серйозною, тож після тривалого лікування, кваліфікованого оперативного втручання медиків, життя хлопцеві врятувати вдалася.

Посварилися і побилися

Тож чи відчував Юрій бодай докори сумління? Свою провину у скоєному молодик визнав лише частково, зазначив, що на Закарпаття разом з подругою приїхав на відпочинок, мовляв, рятувався від військових дій… Утім трохи дивно, що то за п’яний був порятунок, адже чоловік є військовозобов’язаним і спокійно б міг боронити Україну, а не розважатися в іншому куточку держави з холодною зброєю у руках.

«У той день я випив 0,5 літра горілки та 0,5 л пива. Приблизно о 18 годині йшов через автомобільний міст у смт Ясіня. Там випадково зіткнувся плечима з невідомим молодим чоловіком. Між нами виникла сутичка, яка переросла в бійку, під час якої Іван першим почав мені завдавати удари кулаком по тілу. Я впав на землю. Відшукавши в кишені ніж, взяв його в руку і виставив вперед. Закарпатець сам настромився на лезо. Після цього ми обоє розбіглися. Через метрів триста невідомі хлопці затримали мене і не відпускали аж до приїзду поліції», – запевнив він, так і не сказавши, що згодом просто втік від відповідальності, оскільки правоохоронці тієї ночі взяли у нього покази, а вранці відпустили на волю. Тож він і скористався моментом…

А що з цього приводу розповів Іван?

«Я зі знайомим гуляв селищем. Раптом випадково зіткнувся плечима з незнайомим раніше хлопцем. Той почав вигукувати на мою адресу різні нецензурні слова, ображати мене. Через це між нами зав’язалася словесна перепалка, яка переросла в бійку. У якийсь момент відчув біль внизу живота та побачив сліди крові. Негайно звернувся до лікарів і вони мене транспортували до Рахівської районної лікарні, – наголосив юнак. І додав: – Інцидент між нами тривав 3-5 хвилин. Внаслідок поранення я отримав колото-ріжучу рану черевної порожнини, тому тривалий час лікувався на стаціонарі».

При цьому хлопчина не заявив до свого кривдника претензій матеріального характеру і сказав, що зла не тримає.

Свідки інциденту, які проїжджали повз автомобілями, підтвердили слова Івана. Також розповіли про те, що Юрія затримали самі і передали його патрульним.

Тож як би не намагався молодик виправдати себе, та відповісти за вчинене рано чи пізно йому все одно довелося.

Суд визнав мешканця Київщини винним в умисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень і засудив його до семи років позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді відбудеться благодійний захід на підтримку ЗСУ
18:25
Житель Рахова, судимий за крадіжку та розбій, тепер відповідатиме перед судом і за торгівлю наркотиками
18:07
Закарпатські поліцейські зафіксували 37 водіїв, які розмовляли по телефону за кермом
17:52
Мукачівські школярі відправлять 11 дронів на ЗСУ
17:41
$8000 за можливість незаконно потрапити до Румунії – підозрюваному переправнику з Мукачева обрали запобіжний захід
17:40
Жіноча команда «Минаю» здолала потужних суперниць
17:28
Майже 200 витоків газу в 10 будинках виявили газовики під час проведення технічного обслуговування
17:11
У Мукачеві завершилася «Спортивна Шкільна ліга» з футболу серед юнаків
14:58
Закарпатська митниця: найчастіше порушення митних правил фіксуються через недекларування товарів громадянами
14:33
Нацгвардійці Закарпатті відзначили день пам'яті і перемоги над нацизмом
14:16
Всі новини