124824
09:00 31.082023

На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть «посадовця» окупаційної влади рф на тимчасово захоплених територіях Херсонщини

Події 1060

Слідчі Управління СБУ в Закарпатській області зібрали беззаперечні докази добровільної співпраці з ворогом начальника так званої «адміністрації територіального управління Тарасівського сільського поселення», незаконно створеного окупантами на території Скадовського району Херсонщини.

За даними СБУ, гауляйтер добровільно перейшов на сторону ворога ще з початку повномасштабного вторгнення зс рф на територію України.

Отримавши фейкову посаду, він почав активно налагоджувати роботу та закликав мешканців с. Тарасівка співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації.

Заручившись підтримкою збройних сил рф та російських спецслужб, він погрожував фізичною розправою Тарасівському сільському голові, силоміць відібравши у нього ключі від приміщення адмінбудівлі сільської ради.

Також зловмисник проводив активну агітацію серед наших громадян під час незаконного референдуму з «приєднання» Херсонщини до рф.

Слідчі СБУ оголосили колаборанту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).

Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду.

СБУ попереджає: кожен, хто перейшов на бік ворога, неодмінно буде покараний за законом.

Викривали зрадника співробітники СБУ в Херсонській області. Досудове розслідування за даним фактом здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Про це інформує пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах