124592
16:55 23.082023

У Сваляві прокуратура оскаржила запобіжний захід підозрюваному у збуті гранат: наполягає на триманні чоловіка під вартою

Події 1303

Прокурор Свалявського відділу Мукачівської окружної прокуратури подав апеляційну скаргу на ухвалу суду щодо застосування до жителя Мукачівщини запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Чоловіка підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні та збуті боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України). Прокуратура наполягає на його триманні під вартою на час слідства.

Наразі встановлено, що закарпатець, який мешкає на території Полянської громади, зберігав удома дві ручні гранати Ф-1 із запалами до них. За 300 доларів США він домовився збути їх мукачівцю. Однак реалізувати злочинний задум не вдалося – чоловіка «на гарячому» затримали правоохоронці. Боєприпаси та грошові кошти було вилучено.

Встановлюють причетність підозрюваного до інших фактів збуту зброї і боєприпасів на території району. Досудове розслідування здійснює поліція Мукачівщини за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах