124282
17:02 13.082023

Обстріл Херсонщини. Наймолодшій жертві було 23 дні

Події 1741

Росіяни продовжують обстріли України, внаслідок яких гине цивільне мирне населення. Особливо часто під приціл ворожих артилерійських систем потрапляють прифронтові території, у тому числі – Херсонщина.

На жаль, останні дні для цієї області були важкими. Є жертви. Наприклад, у одному з сіл загинула ціла родина з чотирьох осіб.

Зокрема, у неділю, 13 серпня, армія агресора вдарила по кількох селах у Херсонській області. Найбільше постраждали саме два.

У самому Херсоні через обстріли є поранені. Відомо, що під час артилерійського обстрілу один зі снарядів влучив у багатоповерхівку. У результаті постраждали троє місцевих мешканців. Двох із них у важкому стані госпіталізували до медичних закладів. Крім того, росіяни здійснили два скиди з дронів по території Бериславської лікарні. За інформацією ДСНС, рятувальники та медики одразу ж виїхали на місце події, аби надавати людям необхідну допомогу.

Як повідомив у Telegram керівник Офісу президента Андрій Єрмак, заралом через удари окупантів по кількох населених пунктах 13 серпня загинуло семеро осіб. Серед них – немовля.

«Росіяни вдарили по селу Станіслав із ракетних систем залпового вогню, – зазначив Єрмак. – Унаслідок цього загинули дві людини, також є поранений».

Також він додав, що було зруйновано й пошкоджено декілька приватних житлових будинків.

Крім того, внаслідок обстрілу Широкої Балки загинуло троє дорослих людей (двоє чоловіків та жінка), а також дві дитини, одна з яких віком до двох років.

Про це повідомила заступниця голови Херсонської ОВА Ольга Малярчук

«Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу по Широкій Балці було госпіталізовано 12-річного хлопчина, у якого загинула родина. Дитина була у важкому стані з множинними осколковими поранення. Однак згодом, на жаль, хлопчик помер у лікарні. Його стан оцінювався як украй критичний», – наголосила чиновниця.

Що стосується загиблих, то як уточнив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, це – один місцевий мешканець і сім’я – чоловік, дружина, їхня маленька донечка, яка народилася тільки 23 дні тому, а також їхній 12-річний син.

Глава МВС доповнив, що упродовж лише однієї доби у Станіславі було зафіксовано цілих 12 прильотів.

Варто додати, що саме в ці дні Офіс Генпрокурора оприлюднив нову статистику щодо смертей дітей за час російського вторгнення. Станом на ранок 13 серпня, за даними ОГП, загинули 500 дітей. Ще понад тисяча отримали поранення. Утім, у генеральній прокуратурі зазначили, що дані не є точними, оскільки «триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях».

Тим не менше, статистика все одно є невтішною. Найбільше дітей постраждали в Донецькій області – 485, Харківській – 298, Київській – 129, Херсонській – 118, Запорізькій – 99, Миколаївській – 97, Дніпропетровській – 94, Чернігівській – 71, Луганській – 67.

Крім того, стало відомо, що після обстрілів у Станіславі загинули два чоловіки, яким було 71 та 57 років. Ще одна жінка отримала легкі поранення. Зараз її життю нічого не загрожує.

Внаслідок атаки по Комишанах, армія росії влучила у магазин. Є жертви. 49-річний чоловік отримав поранення середнього ступеня тяжкості, а 51-річна жінка – легкі.

У Золотій Балці руйнувань зазнали щонайменше п’ять житлових будинків. У 61-річної жінки – легкі уламкові поранення. Наразі вона перебуває в лікарні.

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах