124074
14:46 8.082023

Протягом однієї доби російська армія обстріляла 8 областей. Найбільше постраждав Покровськ

Події 10376

Протягом тижня росіяни цілеспрямовано обстрілювали Україну. Лише впродовж однієї доби, 8 серпня, під обстрілами опинилися 8 областей України. 

Зокрема, Чернігівську область супротивник атакував аж тричі, чим спричинив близько 20 вибухів. Зброю застосовували росіяни різну. Наприклад, Новгород-Сіверський район атакували з гранатометів (АГС) і мінометів. На щастя, ніхто не загинув, суттєвих руйнувань немає.

Також без людських жертв та руйнувань обійшлося у Сумській області, яку ворог впродовж лише одного дня атакував 11 разів. Там пролунало аж  88 вибухів. Під вогнем перебувало сім населених пунктів у Краснопільській і Білопільській громадах, а також у Середино-Будській громаді.

У Дніпропетровській області найбільше від атак постраждав Нікопольський район. Було зафіксовано чотири обстріли з важкої артилерії й реактивних систем залпового вогню «Град».

У самому Нікополі ворогом пошкоджено два ліцеї, адміністративну будівлю, 12 приватних будинків, дві господарчі споруди, автомобіль, газопровід і чотири лінії електропередач. У Покровській громаді – енергетичний об’єкт. Обійшлося без загиблих і постраждалих.

У Запорізькій області впродовж 7-8 серпня зафіксовані 105 ударів по 24 населених пунктах. Били росіяни артилерією по території Гуляйполя, Новодарівки, Новоандріївки, Новоданилівки, Гуляйпільського, Ольгівського, Малинівки, Чарівного, Червоного, Білогір’я, Преображенки, Залізничного, Левадного, Щербаків, Кам’янського, Малих Щербаків, Степового, П’ятихаток, Лобкового та Плавнів. 

У Козачій Лопані на Харківщині внаслідок російського обстрілу було поранено двох чоловіків.

Про це у соціальній мережі повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Окупанти продовжують терор мирного населення. 8 серпня о 9:20 ворог обстріляв Козачу Лопань Харківського району. Постраждали двоє чоловіків, госпіталізовані у важкому та середньому станах», – наголосив він.

За інформацією очільника Дергачівської МВА В’ячеслава Задоренка, потерпілим 60 і 52 роки, а  обстріл вівся з танків. 

Гірша ситуація у селі Кругляківка Куп’янського району. Там через удари авіабомбами пошкоджено житлові будинки та господарські споруди місцевого населення. Є жертви. Повідомляється про загибель 45-річної жінки і 65-річного чоловіка, а також госпіталізацію чотирьох цивільних. Ще одна 57-річна жінка отримала допомогу на місці.

А в селі Микільському Дар’ївської громади на Херсонщині внаслідок обстрілу житлового будинку було поранено 50-річну жінку.

Про це інформувала Херсонська ОВА.

«Російська армія обстріляла житловий будинок у Микільському Дар’ївської громади. Внаслідок ворожого удару у власній оселі поранення отримала 50-річна жінка», – йдеться у повідомленні.

Найбільше через російські обстріли постраждав Покровськ на Донеччині. Ворожа армія завдала по місту два ракетні удари. Внаслідок атаки загинуло семеро осіб, серед яких заступник начальника ДСНС Донецької області.

Поранених – майже 90 осіб. Серед них – двоє дітей (2006 і 2012 року народження), 31 поліцейський, 7 працівників ДСНС та 4 військові. 

У ДСНС повідомили, що ліквідували у Покровську п’ять осередків пожеж на загальній площі 75 кв. м. у житловому будинку та готелі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини