123813
15:38 31.072023

На Хустщині чоловік зв’язав п’яного сина і мало не поплатився життям

Події 1058

Закарпатець погрожував зарізати батька та покусав його

Напідпитку час від часу закарпатці здатні на неймовірні вчинки, які просто не вкладаються у здоровий глузд. Але, з іншого боку, як кажуть, що у п’яного на язику, те у тверезого на думці. Тож нерідко напади агресії просто видають справжню сутність людей.

Дивний випадок трапився наприкінці 2021 року на Хустщині. Син накинувся з кулаками на батька і погрожував його позбавити життя. Суд у справі виніс вирок лише нещодавно.

Тож яке покарання отримав закарпатець? Що його змусило так жорстоко поводитись? Які в нього були взаємини з рідними? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Напивався і пускав у хід кулаки

Конфлікт у селі Копашнево, що на Хустщині, розгорівся 20 листопада 2021 року. Того вечора Федір (імена дійових осіб із етичних міркувань у матеріалі замінено) повернувся додому напідпитку, що не сподобалося батькам. Чоловік не мав родини, тож міг собі дозволити заглянути у чарчину тоді, коли було бажання. Утім, враховуючи те, що він ніде не працював, зробити це вдавалося лише після того, як з’являлися або гроші, або можливості… І все б нічого, але напідпитку Федір ставав надто буйним і не раз вже раніше застосовував до рідних фізичну силу.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, того вечора, приблизно о 23 годині, у чоловіка виник черговий конфлікт із батьком. Спочатку він лише «викрикував лайливі слова» на адресу Михайла. Але потім підійшов до нього і «умисно, усвідомлюючи протиправність, карність та суспільну-небезпечність своїх дій, а також настання суспільно-небезпечних наслідків, наніс батькові близько 5-7 ударів рукою зажатою у кулак по обличчю». Тож чоловік отримав побої «у вигляді синців у верхній третині лівого плеча по зовнішній поверхні, середній третині правого плеча по зовнішній поверхні, які кваліфікуються як легкі тілесні ушкодження, що не спричинили короткочасного розладу здоров`я чи незначної стійкої втрати працездатності».

Судово-медична експертиза кваліфікувала травми як легкі тілесні ушкодження, але перед судом Федір постав ще й за частиною 1 статті 129 КК України «Погроза вбивством». І небезпідставно, адже чоловік справді вигукував, що кухонним ножем заріже батька і той реально не на жарт злякався за своє життя.

Батько хотів вгамувати сина, аби не буянив

Через свою агресивну поведінку та протиправні дії Федору таки довелося постати перед судом. Утім… свою провину він так і не визнав. Більше того, навіть намагався виправдати себе, хоча при цьому жодних логічних пояснень своїм діям він так і не надав.

«Я прийшов додому в той день напідпитку, – заявив він. – Батьки почали читати мені мораль. Потім перші почали мене в`язати і я робив спротив цьому».

Михайло теж дав свідчення і виклав власну версію подій того вечора.

«Син повернувся додому п’яний, погрожував мені та попереджав, що поб’є всі вікна на будинку, – запевнив чоловік. – Ми з дружиною зв’язали його. При цьому Федір покусав мені руки та плечі і побив. Крім того, казав, що заріже мене. Ножа в нього в руках не було, але я реально боявся за своє життя, бо син часто після вживання алкоголю поводиться агресивно та погрожує мені! Ми з жінкою взагалі сховали у хаті всі ріжучі предмети, бо нам страшно, що син після чергового застілля може нас вбити!»

Мати Федора підтвердила, що він у стані сп’яніння тримає всю родину у страху.

«Син протягом 7 місяців пив і побив на будинку вікна. Ми з чоловіком його зв’язали, аби не буянив. Ледве вдалося це зробити, бо він сильний. Федір покусав Михайла, бив по плечах. Також погрожував чоловіку, однак ножа у нього при цьому не було. Ми давно живемо у постійному страху, що син по п`яні може нас порізати», – зізналася жінка.

Сестра Федора теж не найкращої думки про брата. За її словами, рідні справді бояться навіть його присутності, коли він напідпитку…

«Того вечора мені зателефонувала мама. Вона просила мене прийти, бо Федя побив батька. Хвилин за 30 я вже була в батьків. Брат на той час уже був зв’язаний. Бачила в тата сліди укусів на обличчі та на хребті. Причиною конфліктів є те, що Федір часто заходить у запої і поводить себе агресивно та буянить. При мені батькові він не погрожував і про ніж ніхто не говорив», – розповіла вона.

Суд визнав закарпатця винним і в побитті батька, і в погрозах йому вбивством, але вирок до чоловіка застосував лояльний, присудивши штраф у розмірі 850 гривень та місяць арешту. Чи послужить йому цей урок на користь – невідомо, але батькам і далі доведеться жити в побоюваннях за своє життя, якщо вживати алкоголь Федір найближчим часом не перестане зовсім.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
На Закарпатті правоохоронці ліквідували канал незаконного переправлення осіб через кордон
13:45
У Воловці затримали наркоторговця
13:30
«Вчасно»: проєкт про сексуальну освіту впроваджує молодь Білківської громади
13:15
На Ужгородщині горів будинок та гараж
12:12
ФК «Хуст» отримав технічну перемогу й піднявся в турнірній таблиці
12:04
На Закарпатті судитимуть помічника лісничого, який допустив самовільну рубку ялин зі збитками на понад пів мільйона гривень
11:46
Всі новини