123792
12:36 31.072023

Атака на Кривий Ріг та Херсон. Є поранені і загиблі

Події 10207

31 липня росіяни обстріляли Херсон та Кривий Ріг. Били «Градами». Цілилися в цивільні об’єкти і мирне населення, навіть у навчальні заклади.

Херсон

Зокрема, у Херсоні російські загарбники цілили по центральній частині міста.

Під ворожий удар потрапив працівник міського комунального підприємства. Внаслідок отриманих поранень 60-річний чоловік загинув на місці.

При цьому, спочатку Херсонська ОВА повідомила, що окрім загиблого поранень зазнали ще двоє комунальників. Але згодом у пресслужбі уточнили, що поранені 4 працівників. У всіх них мінно-вибухові травми та контузії. Наразі постраждалим лікарі надають необхідну допомогу.

«Під вогонь потрапили працівники комунального підприємства. Люди виконували свою роботу, робили місто затишним і комфортним», – йшлося у повідомленні ОВА.

Крім того, російські снаряди влучили у цивільну інфраструктуру, завдавши пошкоджень автотранспорту.

Загалом лише протягом однієї доби Херсон обстрілювали 68 разів!

Кривий Ріг

Кривий Ріг росія атакувала, ймовірно, балістичним озброєнням. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Поки що, за його словами, спеціалісти по двигунах встановлюють тип боєприпасів.

«Скоріш за все це була балістика, за попередніми даними. Ви знаєте наскільки балістичне озброєння небезпечне, як швидко може прилітати, і наскільки є руйнівним. Треба дочекатися коли на місці знайдуть рештки ракет і тоді остаточно можна сказати що це було», – наголосив він.

Загалом ворог поцілив по місту двома ракетами. Внаслідок удару загинуло 2 людей, 25 постраждало, у тому числі – 4 дітей. У ДСНС заявили про порятунок дитини 2013 року народження та про ліквідацію наслідків обстрілів.

«Зранку 31 липня росіяни завдали ракетного удару по дев’ятиповерховому житловому будинку на 4 під’їзди, де відбулося руйнування з 4 по 9 поверхи у межах 1 під’їзду, з послідуючим загоранням квартири на рівні 4 поверху на площі близько 70 м кв., наразі пожежа локалізована», – наголосили надзвичайними.

Також, за інформацією рятувальників, для надання психологічної допомоги людям поблизу розгорнуто намети, уточнюється масштаб руйнування.

«Крім того, – заявляють у ДСНС, – відбулося влучання в чотириповерхову будівлю навчального закладу, де сталося руйнування з 2 по 4 поверхи. Постраждало 3 особи. Всього до пошуково-рятувальних робіт залучено 230 осіб та 57 од. техніки, з них від ДСНС 85 осіб (зокрема 2 психолога) та 22 од. техніки».

Також стало відомо про те, що ворог влучив у кривому Розі у навчальний заклад. Про це сповістив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram.

Зеленський прокоментував ранкові обстріли Херсона та Кривого Рогу

Президент України відреагував на обстріли дописом у соціальних мережах.

«Ранок понеділка. Регіони України під обстрілами окупантів, які продовжують тероризувати мирні міста і людей. Кривий Ріг, Херсон. Влучання в житлові будинки, навчальний корпус університету, перехрестя. На жаль, є загиблі й поранені. Під завалами можуть бути люди. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких через російський терор», – зазначив він.

Також Зеленський додав, що жоден терор не зламає українців та не залякає наших людей.

Варто додати

За фактом обстрілу Кривого Рогу прокуратура відкрила кримінальне провадження.

«За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 1 ст. 438 КК України) », – йдеться у інформації пресслужби.

Омбудсман Дмитро Лубінець відреагував на обстріли, показавши у соцмережі світлини з наслідками влучання ракети у багатоповерхівку в Кривому Розі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини