ko.net.ua

На Ужгородщині заблокували канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон

Оперативники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області спільно зі слідчими Відділу поліції №1 Ужгородського районного управління поліції та прикордонниками, затримали організатора незаконної переправи чоловіків через держкордон України. Фігуранта помістили до ізолятора тимчасового тримання.

У ході проведення оперативних заходів співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, у співпраці з прикордонниками, заблокували ще один канал незаконної переправи до країн ЄС військовозобов’язаних чоловіків, який діяв в межах Ужгородського району.

Встановлено, що у справі фігурує раніше судимий житель села Гута, який для власного збагачення налагодив схему з транспортування через лінію кордону потенційних призовників. Клієнтів він шукав через своїх знайомих. У подальшому надавав їм детальні поради щодо того, як не потрапити в поле зору правоохоронців та самостійно супроводжував втікачів аж до моменту перетину ними кордону.

Саме під час чергового такого «трансферу» зловмисника разом з клієнтом і впіймали оперативники.

Підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання. У нього вилучили мобільні телефони та грошові кошти, які він встиг отримати від клієнта.

За даним фактом слідчі Відділу поліції №1 Ужгородського районного управління поліції проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Ужгородська окружна прокуратура. За скоєне зловмисникові загрожує до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.