123737
15:08 29.072023

На Ужгородщині заблокували канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон

Події 1692

Оперативники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області спільно зі слідчими Відділу поліції №1 Ужгородського районного управління поліції та прикордонниками, затримали організатора незаконної переправи чоловіків через держкордон України. Фігуранта помістили до ізолятора тимчасового тримання.

У ході проведення оперативних заходів співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, у співпраці з прикордонниками, заблокували ще один канал незаконної переправи до країн ЄС військовозобов’язаних чоловіків, який діяв в межах Ужгородського району.

Встановлено, що у справі фігурує раніше судимий житель села Гута, який для власного збагачення налагодив схему з транспортування через лінію кордону потенційних призовників. Клієнтів він шукав через своїх знайомих. У подальшому надавав їм детальні поради щодо того, як не потрапити в поле зору правоохоронців та самостійно супроводжував втікачів аж до моменту перетину ними кордону.

Саме під час чергового такого «трансферу» зловмисника разом з клієнтом і впіймали оперативники.

Підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання. У нього вилучили мобільні телефони та грошові кошти, які він встиг отримати від клієнта.

За даним фактом слідчі Відділу поліції №1 Ужгородського районного управління поліції проводять досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Ужгородська окружна прокуратура. За скоєне зловмисникові загрожує до 9 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах