20321
10:09 19.072023

На Рахівщині до 7 років ув’язнення засуджено чоловіка, який напав із ножем на перехожого

Події 1041

За публічного обвинувачення Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури мешканця Київської області засуджено до 7 років ув’язнення за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 КК України).

Йдеться про подію, яка трапилася у смт Ясіня в серпні минулого року. Між обвинуваченим і перехожим чоловіком випадково зав’язався конфлікт, що переріс у бійку. Нападник дістав кишеньковий розкладний ніж і вдарив ним опонента в живіт. Після цього намагався втекти, однак це помітили місцеві жителі, затримали його та передали поліцейським.

Чоловік лише частково визнав вину у скоєному. Призначаючи покарання, суд врахував і те, що громадянин раніше судимий за крадіжки, однак всіляко ухилявся від відбування покарання. Зокрема, змінював місце свого проживання, знаючи, що вирок щодо нього набув законної сили.

Обвинувачений намагався уникнути відповідальності і за напад на закарпатця та певний час перебував у розшуку. З початку 2023 року він перебуває під вартою, там знаходитиметься і до набрання рішенням Рахівського районного суду законної сили.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах