123229
08:45 17.072023

На війні командир із Закарпаття Анатолій Тегза

Події 1240

Життя військового Анатолія Тегзи обірвалося 14 липня 2023 року в ході проведення контрнаступу в районі м. Бахмут під час артобстрілу. Боєць, врятувавши життя своїх поранених побратимів, повернувся допомогти пораненим бійцям з іншого підрозділу. На жаль, живим не повернувся.

“14 липня під час штурмової операції на Бахмутському напрямі вічне життя в бою здобув наш Друг і Брат, командир тактичної групи Карпатська Січ АНАТОЛІЙ “ВАРВАР” ТЕГЗА. Варвар був чоловіком безмежної сміливості та нестримної волі. Для нього не існувало нічого неможливого. Завжди на вістрі, завжди попереду – він надихав нас своїм прикладом. За бездоганне виконання бойових завдань під час попередньої кампанії на Бахмутському напрямі нагороджений Золотим хрестом Головнокомандувача ЗСУ. В останньому бою проявив себе героїчно, перед смертю врятувавши життя своєму побратиму та командиру суміжного підрозділу. Непоправна втрата. У Анатолія залишилась дружина та двоє дітей. Реквізити для охочих допомогти сім’ї: 4149629312765639 (Тегза Дарья).” — написав Тарас Деяк.

Анатолій Тегза уродженець с. Березово, що на Хустщині. Цьогоріч у вересні йому мав виповнитися 41 рік.

За словами дядька Героя, на війну Анатолій пішов добровольцем. Був завжди виваженим та спокійним, хоробрим, усе робив по максимуму, завжди був перший.

Загибель військового шокувала багатьох людей, які знали Анатолія як порядну, людяну та приємну людину, товариша, друга.

Про дату та час прощання буде повідомлено додатково.

Щирі співчуття родині та вічная пам’ять Герою!

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах