123190
17:02 13.072023

На території природозаповідного фонду виявили грубе порушення на мільйонні збитки

Події 1463

У ході проведення заходів щодо протидії та попередження порушень у сфері природоохоронного законодавства  та отриманої інформації від небайдужих громадян працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області здійснили виїзд на територію парку одного з санаторіїв на Мукачівщині, який є об’єктом природозаповідного фонду загальнодержавного значення.

Біля в’їзду на територію парку працівники  ДЕІ виявили пні від зрубаних дерев породи дуб, тому вирішили викликати на місце слідчо-оперативну групу. Після приїзду поліції охорона парку  із вказівки свого керівництва закрила вхід на в’їзд на територію, перешкоджаючи проведенню слідчих дій працівників поліції та ДЕІ. Через це довелося здійснити повторний виклик на лінію «102» і викликати на місце пригоди додаткову групу поліції щодо факту не допуску до проведення обстеження та фіксації правопорушень.

Лише після тривалих перемовин охорона зрештою впустила працівників поліції та ДЕІ на територію. Провівши обстеження екоінспектори виявили 30  пнів від зрубаних дерев, ще одне дерево було пошкоджено до ступеня призупинення в рості. 

Сума завданих збитків складає 7 мільйонів 400 тисяч гривень. Відтак ДЕІ виставить порушникам претензію та направить матеріали у правоохоронні органи.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах