123160
09:25 13.072023

5 років за ґратами: прокуратура довела вину ужгородця у хуліганському нападі та побитті чоловіка

Події 1182

За доводами прокурора Закарпатської обласної прокуратури апеляційний суд змінив «умовне» покарання для 36-річного ужгородця на засудження до реального терміну ув’язнення. Щодо чоловіка ухвалили новий вирок – 5 років позбавлення волі за хуліганський напад і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121, ч. 4 ст. 296 КК України).

Йдеться про подію, яка трапилася в листопаді 2015 року поблизу одного з розважальних закладів Ужгорода. Засуджений разом зі спільником, особу якого так і не вдалося встановити, напали на групу відвідувачів, що саме знаходилися надворі. При цьому ужгородець побив одного чоловіка, нанісши йому удар бейсбольною битою по голові. У потерпілого діагностували тяжкі тілесні ушкодження.

У 2019 році Ужгородський міськрайонний суд ухвалив чоловікові вирок, яким засудив його до 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового терміну на 3 роки. Прокуратура оскаржила це в апеляційному порядку й наполягала, що призначене покарання не відповідає тяжкості вчинених злочинів. Не було й пом’якшуючих обставин, адже нападник не визнав вину у скоєному та не розкаявся.

Закарпатський апеляційний суд, підтримавши позицію прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове. Замість можливості бути звільненим від покарання з іспитовим строком закарпатець одержав реальний термін ув’язнення. Рішення суду набрало законної сили.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах