123027
12:40 8.072023

На Закарпатті підприємця підозрюють в організації схеми заволодіння 9,5 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг

Події 4753

За даними слідства, підозрюваний розробив механізм протиправного заволодіння коштами з державного та місцевого бюджетів, які виділяли для ремонту автомобільних доріг в Закарпатській області. Протиправним шляхом йому вдалося завдати збитки на 9,5 млн грн.

Будучи директором фінансово-промислової групи, чоловік у той же час мав вплив на ряд інших суб’єктів господарської діяльності. У їх документах він зазначав себе головним бухгалтером і забезпечував ведення фінансових питань одними й тими ж особами. 

Підприємець організував схему, за якою товариства брали участь у публічних закупівлях, подаючи тендерну пропозицію із заниженою вартістю. Обсяги виконаних робіт із поточних чи капітальних ремонтів на відрізках доріг Хустщини та Іршавщини підрядник завищував. Це було відображено у фальсифікованій звітній документації. 

Одержані від оборудки кошти шляхом фіктивних фінансових операцій перераховували на розрахункові рахунки пов’язаних осіб, обертаючи таким чином у власність підозрюваного та його близьких родичів.

Наразі встановлюють інших причетних до злочину осіб. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання Прокуратура оскаржуватиме це в апеляційному порядку, адже наполягала на триманні під вартою. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах