122977
16:46 6.072023

На Закарпатті за махінації, унаслідок яких землі лісгоспу перейшли у приватну власність, судитимуть ексочільника управління Держкомзему

Події 1299

Прокурор Закарпатської обласної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо колишнього очільника міськрайонного управління Держкомзему у м. Тячів і Тячівському районі за фактом зловживання владою та службового підроблення, що завдало тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, неправомірні дії службовця призвели до незаконного позбавлення права держпідприємства на користування землею в с. Лопухово. Зловживаючи службовим становищем, чоловік проігнорував ряд законодавчих вимог і підробив земельну документацію, на підставі якої дві ділянки місцевого лісгоспу незаконно передали у власність інших осіб для особистого селянського господарства.

При цьому обвинуваченому було відомо про особливий режим передачі у власність такого майна, а також те, що примусове припинення прав на землю було можливе лише за рішенням суду.

Збитки державним інтересам склали 720 тис. грн. На обидві ділянки наразі накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах