90837
15:41 20.062023

За домашнє насильство на Хустщині засудили двох місцевих мешканців

Події 1156

Прокурор Міжгірського відділу Хустської окружної прокуратури підтримала публічне обвинувачення при розгляді двох кримінальних проваджень щодо вчинення мешканцями Хустщини домашнього насильства. В обох випадках суд вже виніс вирок, засудивши кривдників до громадських робіт.

Один з випадків трапився у с. Присліп Хустського району. Чоловік з червня минулого року систематично ображав співмешканку, виганяв з дому та погрожував. Під час чергової сварки він, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, навіть розбив вікно в будинку.

Інший випадок правоохоронці задокументували в с. Нижній Студений. Тут у скоєнні домашнього насильства обвинувачують місцеву мешканку. Вона протягом року неодноразово вчиняла психологічне насильство стосовно свого співмешканця. Жінка розповіла, що такі сварки траплялися між парою і в присутності дітей.

До цього обвинувачені неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності за домашнє насильство (ст. 173-2 КУпАП). При ухваленні рішення суд врахував те, що особи вчиняли правопорушення в стані алкогольного сп’яніння, повністю визнали вину та розкаялись. Потерпілі наполягали на призначенні особам покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Так, термін громадських робіт для мешканця с. Присліп склав 160 годин, а для жительки с. Нижній Студений – 200 годин. Набрання вироками законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах