121989
09:04 8.062023

Хустянка побила чоловіка, а далі накинулася на нього з ножем

Події 1683

Не лише чоловіки знімають руки на слабшу стать. Деколи жінки вдаються до силових методів з’ясовування стосунків із благовірними і навіть беруть гору над чоловіками. Хоча багато кому здається, що це неможливо…

Утім хустянка довела, що якщо чоловік першим починає застосовувати силу, погрожує фізичною розправою, а крики при цьому аж ніяк не допомагають, можна вдатися й до нанесення ударів у відповідь, а якщо і кулаки безсилі, то у хід може піти й звичайний кухонний ніж. Звісно, таким чином у родині ніколи не потрібно шукати істину під час скандалу, тим більше, що після інциденту чоловік дивом залишився живим, а дружині за скоєне довелося постати перед судом.

Тож що відбувалося між парою і чим усе закінчилося? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Після застілля почав знущатися з дружини

4 листопада минулого року у родині Ковач із Хуста виник конфлікт. Вікторія (імена дійових осіб із етичних міркувань замінено) посварилася з Михайлом і почувалася дуже розлюченою.

Було близько 16 години, як між парою почалися сутички. Обоє на той час знаходилися вдома у власній оселі.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, Михайло на той час перебував у стані алкогольного сп’яніння і між ним та дружиною виникла побутова сварка. Тож чоловік «почав наносити жінці удари в область обличчя, спричинивши їй тілесні ушкодження у вигляді садна подряпини лівої щоки, синців у ділянці лівого передпліччя, а також лівої нирки, поверхневих саден, забою носа, м`яких тканин обличчя і лівої поперекової ділянки, які відносяться до легких тілесних ушкоджень».

Але на цьому етапі розлючений закарпатець не зупинився, а схопив Вікторію «руками за шию та почав душити».

Жінка ж, «вважаючи, що його дії створюють реальну загрозу життю та здоров`ю, перевищуючи межу необхідної оборони, умисно, передбачаючи можливість настання тяжких наслідків, при явній невідповідності небезпечності посягання та обстановці захисту, дотяглась до кухонного ножа який був на столі, яким умисно нанесла, один удар в область грудної клітки» Михайла.

У результаті отримання ножового удару хустянин, як йдеться у висновку судово-медичної експертизи, отримав «тілесні ушкодження у вигляді проникаючого колото – різаного поранення лівої половини грудної клітки, гемопневматоракс (патологічний стан, що розвивається при попаданні крові та повітря в плевральну порожнину внаслідок пошкодження судин), що є небезпечними для життя і здоров’я та відносяться до тяжких тілесних ушкоджень».

Чим закінчився конфлікт

Наразі закарпатець живий і здоровий, рана повністю загоїлась і з дружиною він давно помирився.

Сама ж Вікторія обставин події, що сталася наприкінці минулого року, не оспорювала, на суді свою провину визнала повністю і заявила, що дуже шкодує про вчинене. Крім того, жінка просила її суворо не карати. Вона переповіла історію про те, як між нею та між Михайлом розгорілася сварка та що, захищаючись від нього, вдалася до поножовщини.

Михайло, у свою чергу, переконував, що в нього чудова родина і у тому, що сталося, винен він сам.

«Між нами з дружиною – абсолютно нормальні стосунки, – запевнив він. – Проте внаслідок вживання Вікою спиртного, між нами виникали сварки. Я вибачив їй усе, хочу й далі проживати з нею у одній родині!»

Також Михайло просив не позбавляти Вікторію волі.

Тож дії хустянки суд кваліфікував як «умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони» (ст. 124 КК України).

За скоєне жінка отримала покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Однак за ґрати вона не відправилась, бо вирок одразу ж було замінено більш лояльним – дворічним іспитовим терміном, протягом якого вона не повинна скоїти нових протиправних дій.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах