121831
11:20 2.062023

На Закарпатті виявили чоловіка з чотирма безпілотниками та контрабандними сигаретами

Події 1499

На Закарпатті прикордонники викрили ділка, який планував за допомогою чотирьох безпілотників незаконно перемістити в Угорщину сигарети.

Завдяки інформації, здобутій співробітниками оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, 32-річного контрабандиста застали безпосередньо перед підготовкою безпілотників до вильоту. Місце злету військовослужбовці відділу «Вилок» спільно з оперативниками прикордонного загону виявили на околиці села в Берегівському районі.

На місці затримання прикордонники виявили чотири безпілотні літаки, 3 пульти управління, 2 ноутбуки, 26 змінних батареї, 20 змінних гвинтів, а також автомобіль «Ауді», яким контрабандист привіз своє «устаткування» до місця злету та останнього приземлення. Поряд також знаходилися 3360 пачок сигарет, розфасовані у 21 пакунок. На ноутбуках було закладено маршрут польоту на територію Угорщини. При цьому на деяких літаках були нанесені зображення українського прапора та герба, можна лише уявити, які наслідки міг спричинити інцидент з безпілотником з українською символікою на території Угорщини.

До місця події прикордонники викликали співробітників Бюро економічної безпеки та направили до Територіального управління БЕБ в Закарпатській області повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Про це інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах