121804
10:11 1.062023

Закарпатець, у якого знайшли оптову партію фальсифікованих тютюнових виробів, серед яких – товари з росії, постане перед судом

Події 1002

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо мешканця Мукачівського району за фактом незаконного придбання, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Слідством встановлено, що чоловік, який офіційно не вів підприємницьку діяльність, орендував приміщення у Мукачеві, де зберігав і продавав тютюн для кальяну та електронні сигарети. У вересні минулого року за процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури незаконну діяльність було виявлено та припинено, а також проведено ряд необхідних слідчих дій.

При обшуках правоохоронці встановили, що одна частина товарів не мала жодних марок акцизного податку, а інша містила марки акцизного податку російської федерації. Експертиза підтвердила, що вилучені тютюнові вироби є незаконно виготовленими та заборонені до реалізації на території України.

Загалом було вилучено, а згодом арештовано, близько 8 тисяч упаковок тютюну для кальяну, понад три сотні електронних сигарет з тютюново-курильними сумішами, комп’ютерну техніку, чорнові записи та грошові кошти. За попередніми підрахунками, загальна вартість вилучених з обігу незаконних підакцизних виробів склала орієнтовно 3 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Концертом просто неба артисти обласної філармонії відзначили в Ужгороді день Європи
08:52
З 10 травня пасажирські перевізники мають можливість обирати час перетину кордону на КПП з Румунією
17:44
8 років ув’язнення і конфіскація авто в дохід держави – закарпатець отримав покарання за незаконне переправлення військовозобов’язаних
17:22
Закарпатська ОВА розробляє регіональну програму підтримки кредитування підприємців у межах державної позики «5-7-9%»
17:01
Допустив самовільну рубку ялин зі збитками на понад пів мільйона гривень – судитимуть помічника лісничого одного з підрозділів «Ясінянського ЛМГ»
16:40
В Ужгороді попрощалися із 21-річним захисником України Тарасом Гаврішем
16:36
В Ужгороді відкрили меморіальну дошку загиблому Герою В’ячеславу Гроскопфу
16:24
В Закарпатській області проведуть комплекс профілактичних заходів Тижня безпеки дорожнього руху
16:06
На Закарпатті виявлено чергових правопорушників під час нерестової заборони
15:55
У суботу «Минай» зустрінеться з «Ворсклою»
15:41
Всі новини