121235
13:19 12.052023

На Закарпатті викрили агітатора, який закликав до проголошення на території Закарпаття псевдоутворення «Республіка Підкарпатська Русь» та виправдовував збройну агресію рф проти України

Події 2124

За даними слідства СБУ, до протиправної діяльності причетний мешканець м.Ужгород. На власних сторінках у соцмережах, у тому числі заборонених у нашій країні, він поширював заклики до зміни меж території нашої держави.

Також чоловік публікував заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

Інтернет-агітатор закликав громадян благословити президента рф на «освобождение Ужгорода от нацистско-бандеровской чумы». Крім цього, репостив антиукраїнський контент від російських пропагандистських діячів.

Слідчі СБУ повідомили агітатору про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

– ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ;

– ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах