121210
08:30 12.052023

На кордоні з Угорщиною закарпатські митники запобігли ввезенню валютних цінностей на 3,7 млн грн

Події 1238

Учора ввечері на митному посту «Астей», що на кордоні з Угорщиною, закарпатські митники запобігли незаконному ввезенню на територію України значної суми незадекларованої валюти.

Повертаючись із Євросоюзу на іномарці «Мерседес-Бенц»», 64-річний житель Харківщини разом з іншим пасажиром під час проходження митного контролю свідомо обрали «зелений коридор». Цим громадяни підтверджували правомірні наміри перетнути українсько-угорський кордон. Усно запевняли інспекторів, що переміщують виключно особисті речі.

Утім, у ході ретельної перевірки автомобіля митники виявили 120 тис доларів, про які гр.України чомусь вирішили не повідомляти під час усного опитування. До слова, згідно з вимогами митного законодавства, дозволяється переміщувати іноземну валюту через кордон до 10 тисяч євро на одну особу, не декларуючи.

Чималенька готівка валюти знаходилися серед особистих речей громадян – у рюкзаку та по 10 тис доларів акуратно складена в обгорнутий поліетилен.

У своїх поясненнях громадяни виправдовувалися, мовляв, не знали вітчизняне законодавство, і що валютні цінності необхідно декларувати.

Тож, за порушення порядку проходження митного контролю в зоні спрощеної смуги (зелений коридор) та переміщення валютних цінностей, що перевищує суму для обов’язкового письмового декларування, відносно водія буде складено протокол за ч.1 статті 471 Митного кодексу України. Незадекларована валюта, а це – 100 тис доларів, що за курсом НБУ приблизно складає 3,7 млн, підлягає тимчасовому вилученню.

Нагадаємо, що санкції зазначеної статті Митного кодексу передбачають накладення штрафу в розмірі 20% від суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування. Справи зазначеної категорії розглядаються митним органом.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах