ko.net.ua

Прикордоники подали судовий позов на Ужанський національний парк та його співробітника

Сьогодні Чопський прикордонний загін надіслав на адресу Великоберезнянського районного суду позовну заяву про захист ділової репутації юридичної особи. Відповідачами у справі визначено безпосередньо Ужанський національний природний парк та начальника відділу державної охорони природно-заповідного фонду цього парку Владислава Каменцу.

Останній 1 травня цього року розповсюдив у соцмережі Фейсбук допис, у якому фактично звинуватив прикордонників в організації незаконного полювання та вбивстві дикої тварини. Посадовець стверджував, що, нібито, військовослужбовці Чопського прикордонного загону, які фактично проходять строкову військову службу у відділенні «Кам’яниця», в результаті незаконного полювання знищили ведмедицю, яку разом з ведмежатами помічали в районі населеного пункту Стужиця. Того ж дня аналогічні звинувачення були викладені на офіційній сторінці у соцмережі Фейсбук Ужанського національного природного парку.

Нагадаємо, що посадовця того ж дня було запрошено до прикордонного підрозділу та надано можливість ознайомитися з висновком комісії, яка підтвердила смерть тварини внаслідок природних причин. До того ж, як було зазначено в акті за результатами обстеження, знайдене прикордонниками тіло тварини належало самцеві, а не самиці ведмедя.

Всупереч цьому пан Каменца продовжував безпідставно звинувачувати прикордонників, поширюючи свої домисли та припущення у соцмережах та коментарях для ЗМІ. Тепер за ці дії йому та юридичній особі «Ужанський національний природний парк» доведеться відповідати у судовому порядку.

Про це інформує пресслужба Чопського прикордонного загону.