120760
09:45 28.042023

Ракета влучила в наш дім: тут спали діти: росіяни обстріляли Умань, 4 людей загинуло

Події 10615

У ніч із 27 на 28 квітня росія знову обстріляла Україну. Цього разу епіцентром ракетного удару стало місто Умань на Черкащині. Ракети влучили у багатоповерхівку та складські приміщення.

У результаті обстрілу загинуло 4 осіб, 17 отримали поранення.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Умань. Четверо загиблих. Трьох дістали з-під завалів. Ще одна людина померла в лікарні. 17 потерпілих. Отримують медичну допомогу. Врятовано трьох дітей», — написав він у Facebook.

На місце події негайно прибули служби ДСНС, поліції та медики. В Уманській гімназії №5 було розгорнуто оперативний штаб допомоги для постраждалих. В загальноосвітніх закладах запровадили дистанційне навчання, а в садках почали працювати чергові групи.

Рятувальники один за одним витягали з-під завалів постраждалих. Загалом було пошкоджено 10 багатоповерхових житлових будинків. У одному з них було знищено цілий під’їзд.

Катерина, одна з потерпілих, виставила у соцмережі відео, на якому показала практично знищену квартиру.

«Навіть не вірю, як таке може бути! – зі сльозами розповіла жінка, демонструючи розвалений балкон і порожнє дитяче ліжечко. – Ракета влучила у наш будинок. Ми всі у крові. Усе скло вибило ударною хвилею. Тут спали діти! Добре, що ми всі живі! Але у нас немає ні вікон, нічого!».

Прокоментував подію і Президент України.

«Цієї ночі ворог знову атакував Україну ракетами та БПЛА. Мішені терористів – мирні люди та об’єкти. Унаслідок ракетного удару по Умані пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинки. В одному з них знищено цілий під’їзд. Під завалами залишаються люди. На жаль, є постраждалі та загиблі, серед них дитина. У Дніпрі обстріл терористів забрав життя дитини. Мої співчуття всім, хто втратив своїх рідних і близьких через російський терор.

Дякую нашим Повітряним силам, нашим зенітникам, усім, хто допомагає долати наслідки ворожих атак, усім, хто захищає наших людей.

Цей російський терор має отримати справедливу відповідь від України та світу. І отримає. Кожна така атака, кожне зло проти нашої країни і людей наближає державу-терориста лише до провалу й покарання, а не навпаки, як вони думають. Ми не забудемо жоден злочин, не дамо жодному окупанту уникнути відповідальності», – написав у офіційному повідомлення Володимир Зеленський.

Тієї ж ночі росія вчинила масовану атаку на Дніпропетровщину. Військові з повітряного командування «Схід» збили 7 крилатих ракет.

У самому Дніпрі було зруйновано приватний будинок. У результаті влучання загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка. Троє осіб також постраждали.

«58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої тяжкості доправили до лікарні. 31-річна жінка лікуватиметься амбулаторно», – наголосили у Дніпропетровській ОВА.

Крім того, у Дніпрі ракета знищила приватне підприємство та згоріла будівельна база, на якій травм зазнала 70-річна жінка.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах