120521
09:01 19.042023

Вбивство сина закарпатець пояснив тим, що той не хотів іти працювати

Події 3409

Останнім часом багато говориться про трагедію зі зґвалтуванням дівчини на Закарпатті. І якби не суспільний резонанс, та справа не зрушилася б із місця. Але от у тому ж Волівці 8 листопада 2022 року стався ще один страшний злочин: батько зарізав рідного сина. Щоправда, там щодо вироку претензій ні у кого немає…

Тож що трапилося наприкінці минулого року у закарпатській родині? Що стало причиною конфлікту між рідними людьми?

Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Ніж у серце

Як повідомили одразу після скоєння злочину у поліції Закарпатської області, неподалік Волівця у одному з будинків на станції «Оса» військові виявили тіло 28-річного чоловіка. Смерть настала внаслідок насильницьких дій, на місці трагедії було багато крові, а винним у тому, що сталося… виявився рідний батько покійного. Між ним та сином виникла побутова сварка і старший чоловік не втримався, схопив ніж та встромив його у серце… нехай і дорослої… але власної дитини.

Закарпатця одразу ж затримали. До нього застосували найбільш суворий із усіх можливих запобіжний захід: протягом усього слідства він знаходився під вартою без права внесення застави.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень зазначено, що торік, 8 листопада, приблизно о 22 годині, перебуваючи на кухні власного будинку «у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки на ґрунті неприязних відносин, з метою протиправного заподіяння смерті іншій людині», старший чоловік «умисно наніс один удар ножем в ліву частину грудної клітки своєму сину». Внаслідок отримання травми «у вигляді проникаючого ножового поранення грудної клітки зліва (колото-різаної рани лівої над соскової ділянки) з ушкодженням лівої внутрішньої парагрудинної артерії, в долі лівої легені, перикарду, лівого пересердя», закарпатець помер на місці.

Пиячили, посварилися, побилися

Що ж сказав батько про свою розправу над сином у суді? Свою провину він визнав, у всьому розкаявся і просив його суворо не карати.

«Того вечора я був вдома, – запевнив він. – Ми з Іваном (імена дійових осіб із етичних міркувань замінено) разом розпивали алкогольні напої. Потім пішли на кухню і там між нами виник конфлікт через його небажання йти працювати. Під час сварки він штовхнув мене, а я у відповідь, схопивши ножик, вдарив його в область грудей. Коли на кухню прибігла дружина, син ще стояв, але потім впав на підлогу. Згодом ми побачили в нього на грудях кров. Після цього співмешканка Івана побігла за допомогою».

Мати вбитого чоловіка також дала свідчення.

«Ми всі були вдома. Спочатку я сиділа з чоловіком та сином на кухні, та згодом мене покликала донька. Я вийшла в іншу кімнату. Невдовзі почула сварку. Коли ж повернулася до чоловіка та сина, побачила на грудях у Івана кров. Він почав схлипувати і впав. Я злякалася і гукнула за його співмешканкою, аби вона покликала когось, щоб надав Івану медичну допомогу», – наголосила жінка.

Мимовільними свідками наслідків сімейної драми стали і військові зі станції «Оса».

Ось що розповів один із них:

«Восени 2022 року ввечері прийшов головний сержант та повідомив про побутовий інцидент біля нашого розташування. Я пішов до того будинку. Там на місці вже були солдат та медик. Вони надавали домедичну допомогу потерпілому. У подальшому ми викликали поліцію та швидку. У будинку я бачив старшого чоловіка, його дружину, молоду жінку та дітей».

Солдат підтвердив слова побратима і запевнив, що коли прийшов до хати Івана, він «лежав на порозі між кімнатою та кухнею майже без свідомості». До приїзду «Швидкої» чоловікові намагалися надати допомогу, робили все можливе, аби привести його тями. Також, за словами військового, на місці події він бачив чарки та кухонний ножик.

Військовий санітарний інструктор, який і намагався врятувати чоловіка заявив, що до тієї хати його покликали допомогти Іванові.

«Мене повідомили про ножове поранення. Коли я прибув на місце події, потерпілий лежав між кімнатою та кухнею. У нього була рана в грудній клітці. Тому ми спочатку наклали інклюзивну наліпку, а коли почав знижуватись пульс, робили прямий масаж серця, аж до прибуття швидкої допомоги», – наголосив медик.

Утім, на жаль, врятувати життя Івана так і не вдалося. Суд визнав волівчанина винним в умисному вбивстві сина і засудив його до семи років позбавлення волі.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах