120415
20:37 14.042023

Удар по Слов’янську: 7 вибухів, 5 загиблих, 15 постраждалих, у тому числі – дитина

Події 10473

14 квітня приблизно о 14 годині росіяни вкотре вдарили по Слов’янську Донецької області. Під обстрілами опинилися також Костянтинівка та Краматорськ.

Як повідомив голова Донецької ОВА Кириленко, найбільше постраждав саме Слов’янськ.

Було декілька прильотів у різні райони міста, але найбільше постраждали саме три п’ятиповерхівки. Один із будинків у результаті удару зруйновано повністю. Інші два сильно пошкоджені, там сталося загорання квартир. Ще кілька будинків, що знаходяться поруч, також зазнали пошкоджень, утім не так суттєво.

Рятувальні служби одразу ж приступили до роботи. Крім них, на місце прибули вибухотехніки, парамедики та поліція.

За попередніми даними, за словами Кириленка, росіяни використали ракети С-300.

Як наголосив керівник Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях, ця атака виявилася однією із найбільш масованих від початку цього року, адже одночасно було декілька прильотів у різних житлових кварталах.

Також мер міста повідомив про те, що у результаті обстрілу загинуло п’ятеро людей, а під завалами опинилося 15 осіб, у тому числі дитина. Дитину вже за кілька годин після прильоту дістали з-під завалів житлового будинку і вона хоча й травмувалася, але головне – вижила.

«Крім того, пошкоджено 5 приватних будинків, крамницю, господарський центр, клуб і 3 автомобілі», – додав він.

Посадовець зауважив, що наразі залишатися на Донеччині дуже небезпечно і вкотре закликав місцеве населення евакуюватися, аби не наражати на небезпеку себе та інших.

Обстріл прокоментували і в Офісі Президента. Зокрема, Андрій Єрмак заявив, що у Слов’янську пролунало щонайменше 7 вибухів. За словами голови ОП, у найбільше постраждав район ЗОШ №8.

Не стримав емоцій через обстріл і Володимир Зеленський. Він жорстко відреагував на подію у своєму Telegram-каналі, де пообіцяв за жорстокість державі-сусідці справедливе покарання.

«Держава-зло вкотре демонструє свою сутність. Просто серед дня вбиваючи людей. Руйнуючи, знищуючи все живе. За кожен прояв тероризму буде справедлива відповідальність. Жодного сліду Росії на нашій землі не залишимо. І жодного ворога непокараним також не залишимо», – написав він.

На жаль, за останні дні це був не перший удар по Слов’янську. У ніч проти 13 квітня, місто також атакували ракетами. Проте тоді наслідки були набагато легшими і ніхто не постраждав. А от 27 березня, коли центр Слов’янська так само опинився під ударами тих же ракет С-300, двоє людей загинуло і 32 отримали поранення.

Що ж стосується Краматорська, то там, як запевнив міський голова Олександр Гончаренко, внаслідок обстрілу 14 квітня руйнувань зазнав гаражний кооператив, було пошкоджено вікна закладу освіти, а також кількох багатоквартирних будинків. На щастя, обійшлося без постраждалих.

У Костянтинівці, що також опинилася під обстрілами, теж обійшлося без жертв.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах