120309
12:12 12.042023

Майже сотню правопорушень щомісяця фіксують закарпатські митники на кордоні з ЄС

Події 1234

301 протокол про порушення митних правил задокументували закарпатські митники у І кварталі 2023 року. Загальна вартість предметів правопорушень становить 23,4 млн грн

Як зазначають в управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці, загальна сума протоколів не остаточна, позаяк за 12 справами про ПМП вартість предметів правопорушення ще не встановлена спеціалістами-експертами. Але за 76 протоколами предмети правопорушень на загальну суму понад 9 млн грн були реально вилучені.

Найбільше порушень митних правил зафіксовано в режимі «в’їзд» на територію України – 164 справи про порушення митних правил на суму 11,5 млн грн, трохи менше у режимі «виїзд» – 137 справ на суму 11,8 млн грн.

Найчастіше правопорушення стосувалися: недекларування товарів громадянами; перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів; переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю; неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшенням їх розміру; порушення громадянами термінів доставки транспортних засобів до митниці призначення та ін. Загалом порушено 194 таких справ, що становить 97,34% від загальної кількості виявлених правопорушень.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах