120144
17:23 6.042023

Рік за ґратами за вчинення домашнього насильства: засуджено виноградівця та ужгородця

Події 1710

Прокурор Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури довів необхідність застосування до місцевого жителя покарання у виді ув’язнення за вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК України). Його засуджено до 1 року і 1 місяця позбавлення волі.

Кривдник раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за насильство щодо своєї дружини. Встановлено, що він систематично завдавав їй фізичних і психологічних страждань, бив по обличчю, унаслідок чого потерпіла тривалий час була в пригніченому стані. У жовтні 2021 року чоловік вже був засуджений за аналогічне кримінальне правопорушення до позбавлення волі зі встановленням іспитового строку, однак саме в цей період вкотре вдався до домашнього насильства. Наразі вирок щодо нього вже набув законної сили.

До року за ґратами через вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК України) засуджено і жителя Ужгорода. Прокурор Ужгородської окружної прокуратури довів у судовому засіданні вину чоловіка у вчиненні таких дій стосовно вітчима.

До правоохоронців систематично надходили скарги на дії обвинуваченого. Потерпілий у судовому засіданні зазначав, що випадки домашнього насильства траплялися часто, нерідко його пасинок влаштовував вдома сварки, відбирав у них із дружиною пенсійні кошти для придбання алкоголю та сигарет, адже самостійно не заробляв. Також вдавався до словесних образ і погрожував фізичною розправою.

Щодо ужгородця були винесені обмежувальний і заборонний приписи, а за позовом матері його зняли з місця реєстрації, що в сукупності забороняло йому відвідувати помешкання, де проживав потерпілий. Обвинувачений ігнорував усе це та продовжував вчиняти домашнє насильство. Наразі вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах