119930
15:58 31.032023

На Закарпатті обрано запобіжний захід для подружжя підозрюваних у вчиненні злочинів сексуального характеру відносно малолітньої дитини

Події 1770

Чоловік та жінка, які підозрюються у вчиненні насильницьких дій сексуального характеру щодо 12-річної дівчинки, перебуватимуть під вартою без можливості внесення застави. Таке рішення ухвалив слідчий суддя Тячівського районного суду. Нагадуємо, зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення за скоєне.

Сьогодні, 31 березня, в Тячівському районному суді відбувся розгляд клопотання слідчого, що стосується обрання запобіжного заходу для затриманого поліцією подружжя, яке підозрюється у вчиненні злочинів сексуального характеру відносно 12-річною дівчинки.

Нагадаємо, 29 березня поліцейські отримали інформацію про імовірні факти домашнього насильства над малолітньою дитиною з боку її вітчима. Працівники поліції одразу розпочали перевірку та поспілкувалися з дівчинкою. Під час розмови з поліцейськими дитина зізналася, що вітчим неодноразово скоював відносно неї насильницькі дії, зокрема зґвалтування.

В ході проведення першочергових слідчих дій покази малолітньої дитини підтвердилися: 39-річний зловмисник вступав зі старшою падчеркою у статеві зносини. Окрім цього, вдалося встановити, що до вчинення злочинів сексуального характеру відносно цієї дівчинки причетна і її рідна мати. У мобільному телефоні одного з фігурантів поліцейські виявили відзняті відео порнографічного характеру за участі обох дорослих та потерпілої дитини.

Поліцейські одразу затримали чоловіка та жінку в порядку статті 208 КПК України та помістили їх до ізолятора тимчасового тримання. За встановленими фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а саме: ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років), ч. 4 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 1, 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження), а також ст. 126-1 (Домашнє насильство). Затриманим, за процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури, було повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів.

Зараз суд задовольнив клопотання слідчих Головного управління Національної поліції в Закарпатській області в повному обсязі та обрав для зловмисників запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Досудове розслідування цієї справи триває. Підозрюваним загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах