119930
09:12 31.032023

На Закарпатті поліція затримала подружжя за підозрою у вчиненні злочинів сексуального характеру відносно малолітньої дитини

Події 1452

29 березня ювенальні поліцейські одного з районних відділів поліції Закарпаття отримали інформацію від місцевої жительки про те, що до її односельчанки переїхали жити двоє внучок віком 9 та 12 років. За словами жінки, імовірною причиною цього могло стати вчинення домашнього насильства з боку їхнього вітчима.

Працівники поліції розпочали перевірку отриманої інформації та поспілкувалися зі старшою – 12-річною дівчинкою. Під час розмови з поліцейськими дитина зізналася, що вітчим неодноразово скоював відносно неї насильницькі дії, а саме зґвалтування дитини.

Місцеві правоохоронці одразу розшукали 39-річного вітчима дітей. Також до відділу доставили його дружину – матір дівчат. На місце виїхали оперативники управління карного розшуку, співробітники слідчого управління та криміналістична лабораторія Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

В ході проведення першочергових слідчих дій покази малолітньої дитини підтвердилися: 39-річний зловмисник вступав зі старшою падчеркою у статеві зносини. Окрім цього, вдалося встановити, що до вчинення злочинів сексуального характеру відносно цієї дівчинки причетна і її рідна мати.

У мобільному телефоні одного з фігурантів поліцейські виявили відзняті відео порнографічного характеру за участі обох дорослих та потерпілої дитини.

Поліцейські одразу затримали чоловіка та жінку в порядку статті 208 КПК України та помістили їх до ізолятора тимчасового тримання.

На обліках у соціальних служб дана родина не перебувала. Дівчинка не ділилася інформацією про сексуальне насильство з ріднею та друзями. Загалом подружжя виховувало трьох дітей – дівчаток віком 12, 9 та 1,5 років. Наймолодша є їхньою спільною дитиною.

12-річній потерпілій наразі надається необхідна допомога.

За встановленими фактами поліція відкрили кримінальні провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а саме: ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років), ч. 4 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 1, 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження), а також ст. 126-1 (Домашнє насильство).

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів. Також слідчі вже звернулися до суду з клопотанням про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини