92145
16:32 20.032023

На Закарпатті засуджено рівнянина, який намагався вивезти до Угорщини контрафактні сигарети для подальшого збуту

Події 2874

На підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Закарпатської обласної прокуратури, за незаконне придбання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України) засуджено мешканця м. Рівне.

Встановлено, що у грудні минулого року чоловік придбав 4500 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку. Приховавши їх у конструктивних порожнинах вантажівки «Renault Magnum», спробував вивезти до Угорщини через КПП «Тиса» для подальшого збуту. Однак наміри чоловіка не вдалися – незаконну оборудку було виявлено, а на вилучені підакцизні товари та транспортний засіб наклали арешт.

Розслідування провадження здійснювало Територіальне управління БЕБ в Закарпатській області.

Наразі суд ухвалив конфіскувати та знищити вказані 4500 пачок сигарет. Рівнянин повністю визнав свою провину та повинен буде сплатити 90 тис. грн штрафу.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Про це інформує Закарпатська обласна прокуратура.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах