118613
14:21 22.022023

На Закарпатті оголосили про підозру перевізнику бурштину

Події 2093

Позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років загрожує 48-річному громадянину України, який у березні 2021 року намагався перемістити через українсько-угорський кордон партію бурштину загальною вагою 13,9 кг.

Мешканець Чернівців виїжджав до Румунії через пункт пропуску «Дякове» мікроавтобусом «Мерседес-Спринтер». «Сонячне каміння» прикордонники Мукачівського загону виявили під час спільного з митниками огляду вказаного транспортного засобу, а саме: в передній частині повітрозабірника та в днищі під сидіннями водія і пасажира.

Днями чернівчанину оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240-1 Кримінального кодексу України «Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину». Оперативний супровід в рамках кримінального провадження здійснювався офіцерами Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону.

У разі доведення в суді вини підозрюваного, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років із конфіскацією майна.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах