11786
23:00 25.102016

У Чехії затримали понад тисячу заробітчан з України

Події 1657

За останнє десятиліття до Чехії переселилося півмільйона іноземців. Про це свідчать дані Чеського статистичного управління за період від 2005 по 2015 рік. 149 тисяч із них – українці. Але не всі вони перебувають на території країни легально.

630_360_1451639168-6948

Як стало відомо зі статистики чеських правоохоронних органів, тільки з початку цього року в Чеській Республіці було затримано 4146 нелегальних мігрантів, серед них 1155 українців.

Більшість наших співвітчизників приїжджають на заробітки до Чехії легально. Однак після закінчення встановленого періоду перебування вони вирішують його «продовжити», не повідомивши про це міграційну службу. За словами прес-секретаря поліції у справах іноземців Чеської Республіки Катержіни Рендлової, на території країни, згідно зі статистикою, перебувають нелегально в основному тільки українські громадяни, і саме з України йде найбільший потік нелегалів. Прес-секретар підкреслила, що з січня по вересень 2016 року на території Чехії затримали понад тисячу українських громадян, які приїхали легально, але продовжують працювати в Чехії після закінчення дозволеного терміну перебування.

«Також серед нелегалів у Чехії дуже багато російських громадян, після них у відсотковому співвідношенні йдуть вихідці з В’єтнаму та Кувейту, але їх стало набагато менше, ніж минулого року. Також варто зазначити, що порівняно з 2015-м знизилася кількість нелегалів, які прибули з Іраку, Афганістану й Сирії», – підкреслила прес-секретар поліції.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах