117159
13:46 13.012023

На Закарпатті цьогоріч виявлено 33 порушення у сфері охорони водних біоресурсів

Події 2035

З початку січня інспекторами Закарпатського рибоохоронного патруля викрито 33 порушення у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено 27 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 6 протоколів за ст. 90 КУпАП.

За цей період часу на порушників накладено 2 499 грн штрафу.

До прикладу, в ході рибоохоронного рейду 10 січня на р. Латориця м. Мукачево, інспекторами виявлено трьох громадян, які здійснювали лов риби з берега вудками. Дані особи порушили правила рибальства тим, що виловили підуста звичайного, який занесений до Червоної книги України. Загалом, у порушників виявлено 12 екз. забороненої до вилову риби.

11 січня на р. Боржава в околиці с. Довге та р. Уж с. Кам’яниця викрито аналогічні порушення. Погіршення середовища перебування (зростання) тварин і рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне або з порушенням встановленого порядку вилучення їх з природного середовища, є складом адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 90 КУпАП.

Загалом, інспекторами за період з 1 по 12 січня у порушників виявлено 20 екз. підуста звичайного.

Підуст звичайний занесений до ЧКУ відповідно наказу Міндовкілля від 19.01.2021 №29 «Про затвердження переліків видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ), та видів тварин, що виключені з Червоної книги України (тваринний світ) ». Згідно вимог чинного законодавства, підуст звичайний (лат. Chondrostoma nasus) — риба родини коропових занесений до Червоної книги України (порядковий номер в ПЕРЕЛІКУ – 443).

Враховуючи вищенаведене, просимо дотримуватися встановлених законодавством обмежень, вживати заходи щодо збереження об’єктів Червоної книги України, в разі випадкового вилучення, – невідкладно вживати заходи для повернення цих об’єктів у природне середовище.

В Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (098) 585-61-64. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Про це інформує Закарпатський рибоохоронний патруль.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах