ko.net.ua

Жителя Великого Березного судитимуть за незаконне переправлення військовозобов’язаних до ЄС за $6200

Начальник Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно мешканця смт. Великий Березний за фактом організації незаконного переправлення групи військовозобов’язаних чоловіків до Словаччини (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений налагодив протиправний механізм переправлення за кордон осіб, яким заборонено виїжджати за межі держави в період дії воєнного стану. Він відвозив чоловіків до прикордонних територій та надавав вказівки щодо подальшого руху в обхід офіційних пунктів пропуску.

На початку вересня закарпатця викрили на організації незаконного переходу до Словаччини для двох «клієнтів» – мешканців Київщини та Полтавщини. Їх разом із організатором викрили на Ужгородщині, у с. Завосино. На місці події вилучено і 6200 доларів США – оплату за послуги з незаконного переправлення.

На час слідства обвинуваченому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Досудове розслідування здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, Чопського прикордонного загону та спецпідрозділу «КОРД».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.