116210
15:06 12.122022

На Закарпатті переправнику осіб призовного віку вручили повідомлення про підозру

Події 2680

Позбавлення волі на строк від п’яти до семи років загрожує 26-річному громадянину України, який організував на Закарпатті незаконне переправлення через кордон трьох військовозобов’язаних чоловіків.

8 грудня 2022 року військовослужбовці відділення «Велятино» Мукачівського прикордонного загону затримали п’ятьох чоловіків призовного віку, які намагались незаконно потрапити до Румунії. Затриманими виявились двоє закарпатців, один мешканець Херсонщини, один з Дніпропетровщини та ще один чоловік з Миколаївщини.

У ході проведення подальших фільтраційних заходів офіцери оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону встановили, що один із затриманих закарпатців, 26-річний мешканець Хустщини, організував незаконне переправлення трьох осіб через державний кордон України. За свої послуги чоловік планував отримати від 3,5 до 4 тисяч доларів США з кожного із своїх підопічних.

За матеріалами оперативників загону, було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», в рамках якого закарпатцю вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

У разі доведення в суді вини підозрюваного, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. Причетність до злочину ще одного із затриманих закарпатців наразі встановлюють правоохоронці.

Про це інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах