115180
12:42 14.112022

Сума збитків від пошкодження газопроводу на Мукачівщині сягає майже 2,7 млн грн

Події 3053

Газовики в екстреному порядку відновили газопостачання у селах Нове Давидково та Ключарки на Мукачівщині. Там увечері п’ятниці, 11 листопада, під час виконання сільськогосподарських робіт працівниками одного з підприємств було пошкоджено підземний сталевий газопровід середнього тиску. До ліквідації наслідків аварії та відновлення газопостачання було залучено 75 працівників АТ «Закарпатгаз». Роботи тривали впродовж вихідних.

Про ситуацію, що склалася, повідомили місцеві мешканці, зателефонувавши на номер аварійно-диспетчерської служби. Вони почали скаржитися на суттєве зниження тиску газу. Відтак, фахівці виїхали на місце, встановили причину, ліквідували аварію і приступили до виконання робіт.

«Ми не могли залишити вирішення цього питання до понеділка: за вікном пізня осінь, а без газу залишилися понад 1700 будинків, садочок, школи, амбулаторії. Тому було прийнято рішення негайно виводити працівників на роботу та здійснювати всі необхідні заходи», — розповів головний інженер АТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.

Станом на вечір 13 листопада газопостачання у селах відновлено. Тепер тривають заходи зі з’ясування всіх обставин інциденту, адже фірма, представники якої спричинили аварію, має відшкодувати суму завданих збитків. Вартість ремонтних та відновлювальних робіт, а також втраченого природного газу становить майже 2,7 млн грн.

Відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання та Кодексу газорозподільних систем, роботи в охоронних зонах і технічних смугах розподільчих газопроводів виконуються за погодженням із оператором ГРМ. Тому всі, хто проводить земляні або сільськогосподарські роботи, повинні повідомити про це або в головне управління, або у районне відділення АТ «Закарпатгаз».

Інформує пресслужба АТ «Закарпатгаз»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах