114831
18:29 4.112022

Рубіж-2022: закарпатські прикордонники розповіли, як ловлять ухилянтів. Фото

Події 19724

Сьогодні, 4 листопада, у пресцентрі Закарпатської ОВА пройшов брифінг представників управління Чопського і Мукачівського прикордонних загонів щодо проведення та результатів спеціальних оперативно-профілактичних заходів «Рубіж-2022».

Результатами своєї роботи зі ЗМІ поділилися заступник начальника штабу Чопського прикордонного загону – начальник відділу організації прикордонної служби Віктор Кованюк та заступник начальника штабу Мукачівського прикордонного загону – начальник відділу організації прикордонної служби Дмитро Куценко.

За словами Віктора Кованюка з початку вересня цього року в Закарпатській області проводилися спеціальні оперативно-профілактичні заходи «Рубіж-2022». Необхідність у їх проведенні була зумовлена активізацією спроб незаконного перетинання кордону громадянами України. Здебільшого це чоловіки віком від 18 до 60 років, котрі намагаються у незаконний спосіб потрапити до країн Євросоюзу, таким чином ухиляючись від мобілізації.

Спецзаходи «Рубіж-2022» проводилися у взаємодії з представниками Національної поліції, Нацгвардії, СБУ, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, ВСП, силами Тероборони, а також із залученням додаткового персоналу Державної прикордонної служби і авіації.

Як інформують представники Західного регіонального управління Держприкордонслужби у пунктах пропуску під час процедури контролю другої лінії, огляду транспортних засобів та вантажів, які прямують у ЄС, проводилися заходи щодо виявлення громадян, котрі мали намір незаконно перетнути кордон, у тому числі переховуючись в конструктивних особливостях автомобільних і залізничних транспортних засобів.

Також за словами представників служби, вони активізували роботу з відстеження ситуації у прикордонні, перевірки готелів, хостелів, автобусних та залізничних станцій. На контрольних постах проводили перевірочні заходи спільно з представниками Нацполіції, територіальних центрів комплектування і територіальної оборони. Водночас, проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота з місцевими жителями, водіями таксі і маршрутних автобусів.

Отож за словами представників Держприкордонслужби за час проведення спецзаходів «Рубіж-2022» досягнуто певних результатів. Зокрема, за незаконне перетинання кордону затримано у 249 випадках 415 осіб, з них – 6 незаконних мігрантів. У пунктах пропуску через державний кордон виявлено 181 випадок порушень правил перебування іноземців та осіб без громадянства на території України. Окрім того, виявлено 70 підроблених та 67 недійсних документів, 13 одиниць зброї та 64 боєприпаси.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах