113346
12:43 29.092022

На Закарпатті за добу сталися два випадки кровотеч у користувачів циркулярними пилами

Події 2130

Одразу два випадки критичних кровотеч через поранення циркулярною пилою сталися у середу в Закарпатті. І в обох випадках медики «екстренки» діяли швидко і професійно. Бригади примчали до пацієнтів за кілька хвилини, зупинили кровотечі за допомогою турнікетів та доставили пацієнтів до медзакладів.

Перший виклик до центральної оперативної диспетчерської ЗТЦЕМД поступив із м. Берегово о 10.43. 30-річний чоловік працював по господарству і глибоко порізав передпліччя «болгаркою».

Вже за 4 хвилини бригада № 601 (фельдшер – Іштван Лажон та водій – Микола Гель) зупиняла кровотечу і надавала медичну допомогу пацієнту. Через 10 хвилин від моменту виклику пацієнта було доставлено до Берегівської лікарня ім. Б. Ліннера

Другий такий же випадок трапився через дві години у с. Фанчіково на Виноградівщині. На лінію «103» о 12.40 поступило повідомлення: 60-річний чоловік розрізав аж до кістки ліве передпліччя і стікає кров’ю. Бригада № 802 (фельдшер – Юрій Алексик, водій – Михайло Маринець) примчала до пацієнта за лічені хвилини. Зупинили кровотечу, надали всю необхідну екстрену допомогу і транспортували до приймального відділення Виноградівської райлікарні, де на пацієнта вже чекали медики.

“103” звертає увагу: «болгарки» – кутова шліфувальна машинка небезпечна при розрізанні деревини. Висока швидкість та потужність цього інструменту не передбачає його використання з дисковою пилкою – це надзвичайно травмонебезпечно! Щороку тільки в нашій області травмуються десятки людей саме через те, що зневажають правилами безпеки і використовують інструменти не за їх призначенням.

Про це повідомляє 103 Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах