112478
10:25 7.092022

Мукачівцю присудили 9 років в’язниці та конфіскацію майна за розбійний напад на склад брата

Події 2075

За публічного обвинувачення Мукачівської окружної прокуратури місцевого жителя засуджено до 9 років ув’язнення за розбійний напад, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України). Крім того, після набрання вироком законної сили все майно чоловіка підлягає конфіскації за рішенням суду.

Подія трапилася 8 квітня 2021 року в Мукачеві. У судовому засіданні прокурор довів, що пізно ввечері того дня чоловік разом зі спільником здійснили напад на склад, який для ведення підприємницької діяльності орендував брат обвинуваченого. Охоронця побили та зв’язали, залишивши в підсобному приміщенні, після чого мукачівець викрав 300 тис. грн та іноземну валюту. До наступного дня він переховувався в одному з готелів на Мукачівщині, однак його оперативно викрили та затримали правоохоронці.

Відтоді чоловік перебуває під вартою без права внесення застави. Цей запобіжний захід щодо нього діятиме і до набрання вироком законної сили. Зауважимо, що новий злочин чоловік вчинив, відбуваючи іспитовий строк покарання за крадіжку.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах