112306
12:33 4.092022

На Закарпатті виявили ухилянтів з підробленими документами

Події 2396

Чотирьох громадян України призовного віку, які намагались незаконно перетнути українсько-угорський кордон, виявили прикордонники Мукачівського загону в пункті пропуску «Вилок».

У пункт пропуску четверо чоловіків прибули разом. Паспортні документи українців містили відмітки про виїзд на постійне проживання та взяття на постійний консульський облік Посольством України в Чеській Республіці. Також чоловіки надали ID-картки дозволу на проживання у Чехії.

Під час поглибленого вивчення наданих документів, прикордонники виявили ряд ознак, що вказували на підробку відміток та ID-карток.

У ході з’ясування обставин правопорушення чоловіки зізнались, що з метою виїзду за кордон, погодились на протизаконну пропозицію свого знайомого щодо виготовлення їм підроблених документів та проставлення печаток. За послуги ділка усі четверо віддали по 1000 доларів США.

Про наявність у діях українців ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» прикордонники надіслали повідомлення до Нацполіції у Закарпатській області.

Наразі правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до даного правопорушення.

Про це інформує пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах