111792
14:12 24.082022

$6000 за незаконний перетин кордону військовозобов’язаними – на Ужгородщині судитимуть трьох осіб

Події 2137

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо групи з трьох осіб за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, закарпатці налагодили схему протиправного перетину кордону особами, що підлягали призову на військову службу. Один із обвинувачених – житель Солотвина – займався пошуком «клієнтів». Так, чоловік домовився про переправлення двох осіб до Угорщини поза офіційними пунктами пропуску через річку Тиса. У с. Соловка на Ужгородщині, куди відвезли «ухилянтів», вони вичікували слушного часу для перетину держрубежу. Сприяли їм у цьому двоє інших обвинувачених, які є місцевими жителями. Вартість таких послуг становила 6000 доларів США з двох чоловіків.

Протиправну діяльність групи осіб правоохоронці припинили на початку червня. Тоді ж чоловікам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське районне управління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах