110773
10:46 1.082022

Закарпатець сховав сигарети від митників у дитячому автокріслі

Події 2368

Сьогодні зранку, 1 серпня, на українсько-румунському кордоні інспектори митного посту «Дякове-автомобільний» Закарпатської митниці задокументували порушення митного законодавства, пов’язане із незаконним переміщенням сигарет. Відтак, порушник «позбувся» не лише прихованих тютюнових виробів, а й автівки, загальною вартістю майже 250 тис грн.

Порушником виявився 43-річний житель Закарпаття, який разом з сім’єю прямував у Румунію та вирішив підзаробити, прихопивши сигарети. Їх чоловік приховав у пустотілих порожнинах дитячого крісла та у панелях приладів, що у салоні транспортного засобу.

Виїжджаючи з митної території України, чоловік свідомо обрав «зелений коридор», тим самим декларуючи чесні наміри перетнути кордон. Ще й усно запевняв інспекторів, що нічого прихованого від митного контролю в автівці не переміщує.

Однак, ретельно перевіряючи транспортний засіб у боксі поглибленого огляду, увагу митників привернуло дитяче крісло. Знявши декоративну обшивку та відігнувши розразану пластмасу корпусу дитячого крісла, було виявлено у пустотілих порожнинах приховані цигарки українського виробництва торгових марок «West blue» та «LM LOFT». Також, оглядаючи салон авто, у панелі приладів також знайдено приховані цигарки різних торгових марок.

Як зізнався закарпатець, сигарети придбав та приховав від митного контролю для подальшого збуту в Румунії. Хотів підзаробити, та не судилося…

Відтак, відносно співвітчизника складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Виявлені 247 пачок сигарет, вартістю 14,2 тис грн, а також малотонажний фургон марки «VOLKSWAGEN TRANSPORTER» (2005 р.в.), оцінений у 210 тис грн, також вилучено. Справу скерують до суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах