110644
20:33 28.072022

На Закарпатті вперше в Україні відбулося засідання Національного кластера кібербезпеки

Події 2115

Сьогодні очільник ОВА Віктор Микита взяв участь у ХІІІ засіданні Національного кластера кібербезпеки на тему «Кібербезпека на місцевому рівні: регіональні виклики та захист кордонів».

Уперше такий захід проходить на обласному рівні саме на Закарпатті. В режимі онлайн та офлайн він зібрав понад 270 представників державного, приватного секторів, наукової спільноти з усієї України та фахівців міжнародних організацій зі США, країн-членів ЄС, НАТО тощо.

«Закарпаття є прикордонним та багатонаціональним регіоном, і від початку війни ворог неодноразово робив спроби створити тут негативне інформаційне середовище. Однак завдяки фахівцям із кібербезпеки це не вдалося і, впевнений, не вдасться. 

Надважливо в умовах війни посилювати кіберзахист держави, розвивати цю сферу в усіх напрямках. Зараз наші спеціалісти мають можливість об’єднати зусилля з IT-фахівцями, котрі релокувалися в регіон», – зауважив під час засідання Віктор Микита. 

За його словами, учасники заходу мали можливість обговорити актуальні питання та завести нові знайомства. Робимо наш кіберпростір доступним, ефективним і безпечним разом.

Захід організовано Національним координаційним центром кібербезпеки спільно з Фондом цивільних досліджень та розвитку США за підтримки Державного департаменту США.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах