110251
15:09 20.072022

На Міжгірщині 70-річний чоловік потрапив до лікарні через укус змії

Події 2978

Вчора, 19 липня о 19.50 на лінію «103» поступив виклик з приводу укусу змії: постраждалий 70-річний чоловік із села Голятин з Міжгірщини. Змія вкусила за гомілку, коли він працював у полі із сіном. На виклик виїхала бригада № 502. Потерпілому надали медичну допомогу та транспортували до Міжгірської районної лікарні.

Нагадуємо основні правила безпеки які допоможуть Вам вберегтися від укусу змії

ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД УКУСІВ ЗМІЙ: ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ

  • Одягайтесь відповідно:

Якщо ви вирушаєте в місцевість, де можуть бути плазуни, вдягайте одяг, що захистить від укусів: довгі штани із цупкої тканини, високі черевики. Штани потрібно заправити в черевики.

  • Перевіряйте місце привалу

Перед тим, як сісти на траву, камінь чи колоду дерева – будь куди – пошурхотіть чи постукайте палицею. Це відлякає змію. Зазвичай вони втікають від людей, почувши кроки, стукіт чи голоси та одразу ж ховаються або відповзають подалі. Однак у спеку їхня поведінка може змінюватись, тому убезпечте себе цією простою дією.

  • Не торкайтесь неперевірених предметів руками

Змії часто ховаються у копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев. Тому цих предметів краще не торкатися руками, а користуватися ціпком.

  • Не робіть різких рухів

Якщо ви все ж таки зустрілися із плазуном, не робіть різких рухів, адже як правило змія просто не побачить нерухомий об’єкт. Краще завмерти і чекати, доки гадюка відповзе, або без різких рухів відійти у сторону.

 Змії не нападають першими, а проявляють агресію лише у разі небезпеки.

Про це повідомляє 103 Закарпаття на сторінці фейсбуці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах