110105
14:32 15.072022

На Закарпатті ДБР повідомило про підозру 5 митникам за підробку даних з імпортованими авто

Події 3367

Працівники ДБР підозрюють 5 посадовців митного поста «Мукачево» Закарпатської митниці у несанкціонованих діях з інформацією, що обробляється в державних електронних системах.

Впродовж серпня-вересня 2021 року державні інспектори внесли до автоматизованої системи неправдиві дані щодо прибуття в зону митного контролю 29 автомобілів, які імпортувало приватне підприємство.

Як встановило слідство, посадовці незаконно звільняли автомобілі від проведення митного контролю. Машини фактично не заїжджали на митний пост, але інспектори в системі АСМО «Інспектор» незаконно проставляли відмітки про прибуття транспортних засобів, проводили завершення розмитнення та випускали їх у вільний обіг.

Це давало можливість не проводити експертизу авто та штучно занижувати вартість автомобілів та розмитнювати їх за мінімальну вартість.

Чотирьом митникам повідомили про підозру у несанкціонованих діях з інформацією вчинених повторно за попередньою змовою групою осіб (ч.1 ст. 362, ч. 3 ст. 362 КК України), їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Іще одного посадовця підозрюють за ч.1 ст. 362 КК України, його очікує штраф або виправні роботи.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах