110023
09:17 14.072022

$14 000 за переправлення військовозобов’язаних – на Ужгородщині двом особам повідомлено про підозру

Події 1799

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури двом мешканцям району повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За інформацією слідства, підозрювані налагодили механізм незаконного перетину кордону військовозобов’язаними в обхід офіційних пунктів пропуску. За грошову винагороду у 14 тисяч доларів США вони організували незаконне переправлення двох осіб до Словацької Республіки. Надали «ухилянтам» усі необхідні вказівки, зокрема й щодо маршруту, а також забезпечили їх транспортом до с. Палло, що знаходиться у безпосередній близькості до лінії кордону.

Один із підозрюваних супроводжував чоловіків дорогою до вказаного населеного пункту та отримав від них повну суму грошової винагороди, інший вже очікував на спільника в попередньо обумовленому місці. Ввечері у вівторок, 12 липня, їх обох затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції. Викриття злочину здійснено спільно зі співробітниками відділу міграційної поліції ГУНП Закарпаття та Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах