110014
08:30 14.072022

На Мукачівщині взяли під варту жителя Києва, в автомобілі якого знайшли партію кокаїну на понад 1 млн грн

Події 1921

За процесуального керівництва Воловецького відділу Мукачівської окружної прокуратури 29-річному мешканцеві Києва повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту наркотичних засобів і прекурсорів в особливо великих розмірах, а також у незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому вже обрано запобіжний захід – безальтернативне тримання під вартою.

У березні на території Мукачівщини правоохоронці під час патрулювання виявили чоловіка на автомобілі «Toyota Land Cruiser». У транспортному засобі було знайдено кілька десятків пакетиків із уже розфасованим кокаїном, загальна маса якого склала 170 г. Крім того, підозрюваний зберігав там згортки з канабісом і псевдоефедрин – прекурсор, який використовують для виготовлення наркотиків. При собі у жителя столиці виявили і вогнепальну зброю з патронами до неї, які чоловік зберігав без передбаченого законодавством дозволу.

Належність вилучених речовин до наркотичних засобів і прекурсорів підтвердили висновки експертизи. Варто зазначити, що вартість лише вказаної партії кокаїну на чорному ринку оцінюють у понад 1 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування. Максимальна міра покарання, яка може загрожувати особі за вказані злочини, – 12 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах