ko.net.ua

До 14 років за ґратами засуджено мешканця Тячівщини, який вбив та обікрав молоду дівчину

За доводами прокурора Тячівської окружної прокуратури Сергія Баника, мешканця району засуджено до 14 років ув’язнення за вбивство 21-річної дівчини та крадіжку її речей (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 185 КК України).

Подія, про яку йдеться, трапилася у смт Дубове в січні 2018 року. Обвинувачений і потерпіла перебували на дамбі, неподалік р. Тересва, коли між ними трапилась сварка. 36-річний чоловік схопив дівчину за шию і почав душити, що і призвело до її смерті. Після цього закарпатець забрав з кишені її куртки мобільний телефон, зняв ювелірні вироби та пішов із місця події, а тіло дівчини залишив у воді.

Наразі очікується набрання вироком суду законної сили. Згідно з ним, чоловіка засуджено до позбавлення волі та зобов’язано виплатити родині загиблої 700 тис. грн моральної шкоди. До завершення строку подання апеляційної скарги особа перебуватиме під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.