105014
17:47 18.032022

На Тячівщині чоловік хотів незаконно перетнути кордон, натомість – поповнить держбюджет на понад 60 тис. грн

Події 5301

На підставі угоди про визнання винуватості, укладеної з прокурором Тячівської окружної прокуратури, суд ухвалив вирок жителю Донеччини за надання неправомірної вигоди прикордоннику на пункті пропуску «Солотвино» (ч. 1 ст. 369 КК України). Обвинувачений має сплатити штраф, який разом із сумою хабаря надійде в дохід держави і може бути використаний на потреби ЗСУ.

Слідчі з’ясували, що 3 березня чоловік намагався за неправомірну вигоду «вирішити питання» щодо перетину українсько-румунського кордону. Так він хотів уникнути мобілізації, яку в Україні оголошено з 24 лютого. За безперешкодний перетин держкордону обвинувачений надав 1500 євро, поклавши їх до особистих документів під час проходження паспортного контролю.

Розмір неправомірної вигоди, згідно з актуальним курсом на момент вчинення злочину, становив 48 450 грн. За рішенням Тячівського районного суду чоловік також має сплатити майже 18 тис. грн штрафу відповідно до санкції статті. Наразі вступ вироку в законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах