ko.net.ua

37-річний закарпатець намагався доправити трьох ухилянтів за кордон

На Закарпатті офіцери оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону спільно з співробітниками внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та СБУ в Закарпатській області викрили організатора незаконного переправлення через кордон людей.

Правоохоронці встановили, що 37-річний закарпатець мав намір незаконно переправити через кордон трьох наших співвітчизників призовного віку, попередньо надавши їм чужі паспорти громадян Угорщини. Доправити ухилянтів в Угорщину чоловік збирався власним авто марки «БМВ». Для перетину кордону обрав пункт пропуску «Вилок». За свої послуги українець отримав 45 тисяч доларів США по 15 тисяч з кожного. Днями прикордонники спільно з співробітниками СБУ затримали зловмисника та його «підопічних» в пункті пропуску «Вилок».

13 березня, за результатами проведеного досудового розслідування офіцерами головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону спільно зі слідчим Виноградівського відділу поліції ГУ НП в Закарпатській області, організатору незаконного переправлення осіб через кордон було повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ст.332 ККУ. 14 березня відносно нього суддею Виноградівського районного суду обрано запобіжний захід тримання під вартою терміном на 60 діб, з можливістю внесення застави у розмірі 149 тисяч гривень.

Вказані заходи проводилися за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Якщо вину чоловіка доведуть у суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину.

Про це повідомляє пресслужба Мукачівського прикордонного загону.